top of page

Pilslöjd

Givande med upplevelser

Vide- eller pilflätning är en avkopplande hobby för nutidens människor. Då händerna arbetar genom att skapa något konkret och vackert, finns det utrymme för stilhet, tankar och tid åt sig själv.

 Flätning som arbetsmetod är speciellt givande när båda händerna arbetar samtidigt. Vänster- och höger hjärnhalva tvingas samverka genom händernas arbete. Kreativiteten och logiskt tänkande ökar. Videflätaren upptäcker plötsligt i sina händer små muskler, som hon inte var medveten om tidigare.

Vide som material är utmanande och inspirerande. Flätaren formar med sina händer vidematerialet så som hon vill men själva materialet formar sin flätare.

Hela handarbetsprocessen ger en känsla av förnöjsamhet. Det färdiga alstret ger en känsla att man har utfört något betydelsefullt. En känsla som vi inte får uppleva ofta..

Torkade material: Prisex: <80 cm (ca 20 st) 40 kr/bunt, >80 cm (ca 20 st) 65 kr/bunt.

Kommande aktiviteter: Pilflätningskurser hemma hos mig. Tre timmar/200 kr + material. Ring för att bestämma dag och tid.  Ni är välkomna att kontakta mig att handla pilmaterial, växtkoner mm.

bottom of page